Olimpíades de Filosofia 2022

Enguany l’IES Capdepera ha participat a la VIII Olimpíada de Filosofia i a la V Miniolimpíada de Filosofia organitzades per la UIB. En aquestes dues proves, els alumnes havien de treballar qüestions relacionades amb el Transhumanisme com a tema d’enguany. D’una banda, els alumnes de batxillerat van competir en les dues modalitats: dissertació filosòfica i fotografia. D’altra banda, els alumnes de quart d’ESO van dur a terme la prova del dilema moral.
Els alumnes participants van ser:

Marina Roig Bonnín (1er batx A)
Paloma Castel López (1er batx A)

Irene Alba Galán (4rt ESO B)
Carme Triay (4rt ESO B)
Alba Peña Cano (4rt ESO B)
Jonathan Alexander Medina (4rt ESO B)
Alexandra Catalina Alb (4rt ESO C)

Durant el mes de gener, el professor de Filosofia del centre, Noël Vicens Boileau, va preparar als participants explicant la corrent de pensament que és el Transhumanisme amb una Unitat Didàctica específica; fins al 28 de gener que es dugué la primera prova. En aquell moment, el professor va acordar amb els alumnes que en cas de classificar-se algun, es pintaria els cabells de rosa. Dies després, vam saber de la classificació de les alumnes Alba Peña i Carme Triay, a més de la menció especial de Damià Vega en la modalitat de dissertació.

El 18 de febrer les alumnes finalistes van competir a la final de la Miniolimpíada en la facultat de Filosofia “Ramón Llull” de la UIB a la sala de graus. Van fer una exposició i defensa del seu escrit digne de lloança, de tal forma que na Carme Triay es va alçar amb el 1er premi. A més, pel fet que l’IES Capdepera havia aconseguit aquests resultats tan
bons, guanyà el premi al millor centre de la prova en qüestió.

Amb molt d’orgull, l’IES Capdepera dóna la seva més sincera felicitació a tots els participants i l’enhorabona a na Carme Triay per haver guanyat la prova i fer possible que el seu professor de Filosofia hagi canviat de look.